Składniki:
- 1 świeża figa;
- ½ kubka ricotty lidolowskiej (ok 125 g);
- 2 jajka;
- 1 łyżka mąki pszennej;
- 1 Łyżka maki kokosowej;
- 2 łyżki ugotowanego ryżu białego ;
- 2 łyżki płatków migdałowych;
- 1 łyżka imbiru suszonego;
- 1 łyżka syropu klonowego
- olej kokosowy - odrobina do smażenia.
Wyknanie:
Białka oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie składniki (oprócz figi ) mieszamy i na koniec dodajemy po łyżce i powoli mieszamy. Rozgrzewam patelnię, smaruję olejem koko, formułujemy okrąg, rozkładamy plasterki świeżej figi i smażymy, po chwili przewracamy na drugą stronę i jeszcze 1-2 smażymy.
#omlet #śniadanie #figa #ricotta #ryż #imbir #kolacja #nawynos # #płatki nigdałowe mąkakokosowa #mąka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz