Składniki:
- garść jarmużu;
- ½ awokado;
- garść natki pietruszki;
-1 mała cebula dymka;
- 3 jajka;
- 1 łyżka mąki kukurydzianej;
- pieprz
- ½ ząbka czosnku;
- 1 łyżka masła klarowanego;
- 5 pomidorów koktajlowych.
- garść jarmużu;
- ½ awokado;
- garść natki pietruszki;
-1 mała cebula dymka;
- 3 jajka;
- 1 łyżka mąki kukurydzianej;
- pieprz
- ½ ząbka czosnku;
- 1 łyżka masła klarowanego;
- 5 pomidorów koktajlowych.
Wykonanie:
Jarmuż myjemy wycinamy z niego twarde łodygi, kroimy drobniutko. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z łyżką masła na 3 min. Odstawiamy . Kolej na cebulkę również kroimy ją w drobną kosteczkę, wrzucamy na patelnię i czekamy aż lekko się zarumieni. Jajka mieszamy z mąką i świeżym pieprzem. Wlewamy na patelnie. Przykrywamy pokrywką pozostawiamy do momentu aż jajka się zetną, kładziemy na górę cieniutkie plasterki czosnku. W miedzy czasie kroimy drobniutko w kostkę awokado nakładamy na omlet na jedną jego połowę razem z jarmużem. Składamy na patelni omlet na pół i przykrywamy pokrywką na około 2 min. Gotowe. Podajemy z połówkami pomidorków koktajlowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz