środa, 14 października 2015

Maffiny Koko-Choco ( 13 miesięcy )


Składniki:
- 2 szklanki mąki;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- 1 łyżka syropu klonowego;
- 1 jajo;
- 1 szklanka mleka;
- ½ szklanki oleju;
- 100 g wiórków kokosowych;
- 100 g gorzkiej czekolady 85% kakao;
-1 łyżka kakao.

Wykonanie:
Przesiać mąkę, proszek, posiekaną czekoladę, wiórki kokosowe do jednej miski, wymieszać.
W drugiej misce połączyć trzepaczką mleko, olej i jajko i syrop
Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać niedbale. Przełożyć łyżeczką do formy do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut na złotobrązowy kolor.
Posypać kakao



#muffiny #muffinki #babebczki #kokos #czekolada #deser #słodycze #przekaska #deser 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz