Składniki:
-
2 szklanki mąki;
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
-
1 łyżka syropu klonowego;
-
1 jajo;
-
1 szklanka mleka;
-
½ szklanki oleju;
-
100 g wiórków kokosowych;
-
100 g gorzkiej czekolady 85% kakao;
-1
łyżka kakao.
Wykonanie:
Przesiać
mąkę, proszek, posiekaną czekoladę, wiórki kokosowe do jednej miski, wymieszać.
W
drugiej misce połączyć trzepaczką mleko, olej i jajko i syrop
Mokre
składniki wlać do suchych, wymieszać niedbale. Przełożyć łyżeczką do formy do
3/4 wysokości.
Piec
w temperaturze 200 stopni około 20 minut na złotobrązowy kolor.
Posypać
kakao
#muffiny
#muffinki #babebczki #kokos #czekolada #deser #słodycze #przekaska #deser
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz