Emotikon smile bez mąki Emotikon smile
Dzisiaj na wynos zrobiłam bardzo szybkie, pyszne w smaku bułeczki z kostki twarogu. Polecam bardzo. Zrobiłam też do nich "nutelle" gryczaną, która świetnie współgrała z bułkami, Emotikon smile
... na ciepło i bez dodatków też były wyśmienite😉
... na ciepło i bez dodatków też były wyśmienite😉
Składniki:
- 250 g sera twarogu półtłustego (kostka);
- 2 jajka u mnie od szczęśliwej kurki Emotikon wink
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich;
- 10 łyżek otrębów gryczanych;
- 250 g sera twarogu półtłustego (kostka);
- 2 jajka u mnie od szczęśliwej kurki Emotikon wink
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich;
- 10 łyżek otrębów gryczanych;
- szczypta soli bądź jakichkolwiek ulubionych przypraw bądz na słodko rodzynki, żurawina itp
Wykonanie:
Kostkę twarogu w misce rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki i wszystko ładnie połączyć
w jednolita masę ręcznie Emotikon wink Formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Niektóre buły posypałam płatkami migdałowymi ale można jakimkolwiek ziarnem bądź też pozostawić bez posypki. Piec w piekarniku w temperaturze 180 C przez 15-20 min. Wychodzi 6 zgrabnych bułeczek
w jednolita masę ręcznie Emotikon wink Formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Niektóre buły posypałam płatkami migdałowymi ale można jakimkolwiek ziarnem bądź też pozostawić bez posypki. Piec w piekarniku w temperaturze 180 C przez 15-20 min. Wychodzi 6 zgrabnych bułeczek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz