Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej;
- 5 łyżek masła orzechowego bez soli i cukru;
- 1/2 szklanki śmietany 30 % w składzie bez karagenu;
- 1,5 łyżki syropu klonowego;
- ½ łyżeczki mielonego kardamonu;
- ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej;
- 1 łyżka kakao ( powyżej roku ) albo karobu.
- 5 łyżek masła orzechowego bez soli i cukru;
- 1/2 szklanki śmietany 30 % w składzie bez karagenu;
- 1,5 łyżki syropu klonowego;
- ½ łyżeczki mielonego kardamonu;
- ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej;
- 1 łyżka kakao ( powyżej roku ) albo karobu.
Ugotowaną kaszę połączyć z masłem orzechowym w misce i zblendować/zmiksować.
Do rondelka wlać śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu. Do ciepłej dodać syrop klonowy. kardamon i gałkę oraz kakao- mieszamy. Wlewać stopniowi do kaszy i miksować. Aż wszystko razem się połączy.
Wyszedł mi cały mały słoik i miseczka
Do rondelka wlać śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu. Do ciepłej dodać syrop klonowy. kardamon i gałkę oraz kakao- mieszamy. Wlewać stopniowi do kaszy i miksować. Aż wszystko razem się połączy.
Wyszedł mi cały mały słoik i miseczka
#masłoorzechowe #nutella #śmietana #dosmarowania #śniadanie#podwieczorek #kolacja #smarowido
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz