Składniki:
- śmietana kremówka 30 % 400 ml
- 1 szklanka malin;
- 2 łyżki syropu klonowego;
- ½ szklanki czarnej porzeczki
- 1 banan
- 1 łyżka karobu.
- 1 szklanka malin;
- 2 łyżki syropu klonowego;
- ½ szklanki czarnej porzeczki
- 1 banan
- 1 łyżka karobu.
Wykonanie:
Śmietanę ubić na sztywno z łyżką syropu. Kolejno zblendować maliny dodać ½ łyżki syropu oraz oddzielnie czarną porzeczkę i druga ½ łyżki syropu klonowego. Banana połączyć z karobem i zblendować na jednolitą masę. Przystępujemy do układania warstwowego: Mus malinowy, kremówka, nuttella:banan+karob i tak do końca a na samą górę porzeczkę jako zakończenie konsumpcji Emotikon wink
W sumę do reszty śmietany dodałam mus malinowy, wymieszałam i do kolejnych foremek lodów takie porcje wkładałam Emotikon wink
Chłodziło się w lodówce całą noc.
Śmietanę ubić na sztywno z łyżką syropu. Kolejno zblendować maliny dodać ½ łyżki syropu oraz oddzielnie czarną porzeczkę i druga ½ łyżki syropu klonowego. Banana połączyć z karobem i zblendować na jednolitą masę. Przystępujemy do układania warstwowego: Mus malinowy, kremówka, nuttella:banan+karob i tak do końca a na samą górę porzeczkę jako zakończenie konsumpcji Emotikon wink
W sumę do reszty śmietany dodałam mus malinowy, wymieszałam i do kolejnych foremek lodów takie porcje wkładałam Emotikon wink
Chłodziło się w lodówce całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz