Składniki:
- ½ szklanki jaglanej kaszy;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki soku z ananasa;
- ½ szklanki mleka dowolnego (u mnie kokosowe );
- banan
- gruszka
- 2 orzechy włoskie
- 2 suszone daktyle
- 1 łyżka kakao;
- 1 łyżka nasiona chia ( namoczone w wodzie przez noc )
- orzechy laskowe do dekoracji
Wykonanie:
Kasze jaglana przepłukać kilka razy pod bieżąca woda po czym wlać do garnka płyny: wodę, sok, mleko i kasze gotować na małym ogniu około 10-15 min pod przykryciem. W trackie gotowania dorzucamy poszatkowane orzechy włoskie oraz pokrojone daktyle.
Ugotowaną kaszę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i zmiksować do drugiej dodać banana i również zmiksować. Układać warstwami biała bananowa warstwa na dół kolejno nasiona Chia i ciemna czekoladowa wersja. Na górę do każdego pucharka układamy startą na grubych oczkach gruszkę wraz z jej sokiem i dekorujemy orzechem laskowym.
#śniadanie #kaszajaglana #deser #orzechy #nasionachia #banan #gruszka #kakao #sokanansowy #daktyle #kolacja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz