Składniki:
- ½ kubka z dużego 400 g jogurtu
greckiego;
- ½ kubka z 200 g serka mascarpone;
- 2 duże łyżki miodu
- ½ kubka z 200 g serka mascarpone;
- 2 duże łyżki miodu
-
½ szklanka zmiksowanych truskawek
-1
łyżeczka stewi.
Wykonanie:
Wykonanie:
Jogurt,
mascarpone i miód łączymy i chwilę miksujemy na gładką masę.
Truskawki miksujemy oddzielnie ze stewią. Nakładamy kolejno po łyżeczce do foremek raz masę jogurtową na to truskawkową i znowu jogurtową, robimy to niedbale aby wyszły po zamrożeniu kolorowe paski J Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.
Truskawki miksujemy oddzielnie ze stewią. Nakładamy kolejno po łyżeczce do foremek raz masę jogurtową na to truskawkową i znowu jogurtową, robimy to niedbale aby wyszły po zamrożeniu kolorowe paski J Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.
#lody
#jogurtowe #truskawkowe #mascarpone #deser #słodycze #zimne #domowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz