środa, 14 października 2015

Lody jogurtowo-mascarponowo-truskawkowe ( 14 miesięcy )

Składniki:
- ½ kubka  z dużego 400 g jogurtu greckiego;
- ½ kubka z 200 g serka mascarpone;
- 2 duże łyżki miodu
- ½ szklanka zmiksowanych truskawek
-1 łyżeczka stewi.

Wykonanie:
Jogurt, mascarpone i miód łączymy i chwilę miksujemy na gładką masę.
Truskawki miksujemy oddzielnie ze stewią. Nakładamy kolejno po łyżeczce do foremek raz masę jogurtową na to truskawkową i znowu jogurtową, robimy to niedbale aby wyszły po zamrożeniu kolorowe paski
J Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.


#lody #jogurtowe #truskawkowe #mascarpone #deser #słodycze #zimne #domowe 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz