sobota, 31 października 2015

Kurkumowa jaglanka ( 19 miesięcy )

Składniki:
- 1 szklanka mleka kokosowego; - ½ szklanki wody; - ½ szklanki kaszy jaglanej; - ½ łyżeczka kurkumy; - 1 jabłko; - 1 banan; - 4 orzechy włoskie; - 1 łyżka wiórków kokosowych; - 3 daktyle;
Wykonanie:
Wlewamy mleko i wodę do garnka gotujemy wraz z uprzednio przepłukaną kilka razy pod bieżącą wodą kaszą jaglaną. Gotuje około 10 min w międzyczasie dorzucamy do gojącej się kaszy kurkumę, wiórki kokosowe oraz drobno posikane daktyle i część orzechów, obranych i drobno posikanych. oraz dodajemy pokrojonego drobno w kostkę ½ banana. Czekamy aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczek u nas 3 porcje. Na górę układamy starte na dużych oczkach kwaśniejsze jabłko,oraz pokruszone orzechy oraz resztę pokrojonego banana.
‪#‎jaglanka‬ ‪#‎śniadanie‬ ‪#‎banan ‪#‎mlekokokosowe ‪#‎jabłko‬ #daktyle ‪#‎kurkumas‬‪#‎cukierkokosowy‬ ‪#‎kolacja‬ ‪#‎orzechywłoskie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz