czwartek, 8 października 2015

Wypasione puchate jaglanki ( 15 miesięcy )

Składniki:
- Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (zostało mi ze śniadania);
- ¾ szklanki mąki jaglanej;
- 2 łyżki jogurtu greckiego;;
- 1 banan;
- garść namoczonych we wrzątku rodzynek;
- Garść wiórek kokosowych i płatków kokosowych;
- 1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego;
- 1 łyżeczka proszku do Pieczenia;
- 1 jajko;
- garść migdałów drobno siekanych bez skórki;
- ¾ szklanki mleka dowolnego u mnie moje migdałowe;
- garść sezamu;
- 200 g śmietany kremówki 30%;
- migdały prażone szatkowane do dekoracji
-1 łyzka syropu buraczanego;
Wykonanie:
Kasze jaglana ugotować (ja miałam gotową z rana). Kasze zblendować dodać mąkę, jajko, jogurt banana, mleko, proszek do pieczenia nadal blendować. Wymieszać na końcu dodać amarantus i odsączone z wody rodzynki. Następnie umieścić w foremkach na muf inki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy w piekarniku około 20 min. Czekamy aż wystygną i wyciągamy. Ja piekłam w sylikonowych foremkach.
Ubijamy kremówkę na sztywno i dekorujemy nią babeczki posypując uprażonymi migdałkami









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz