Składniki:
- 2 czerwone jabłka;
- ¼ szklanki wody ciepłej;
- 3 łyżki musu jabłkowego domowego;
- opakowanie ciasta francuskiego gotowe mrożone;
- ½ cytryny;
- 2 łyżeczka cynamonu.
- 2 czerwone jabłka;
- ¼ szklanki wody ciepłej;
- 3 łyżki musu jabłkowego domowego;
- opakowanie ciasta francuskiego gotowe mrożone;
- ½ cytryny;
- 2 łyżeczka cynamonu.
Wykonanie:
Przekrój jabłka na pół wydrążyć z nich gniazda z pestkami. Pokrój każdą połówkę jabłka na Cieńskie plasterki (około 1-2 mm). Umieść wszystkie pokrojone płatki jabłka w misce i skropić połową cytryny. Włożyłam je do garnka z gorącą wodą i uparowałam przez 6 minut aby lekko zmiękły. Następnie odsączyłam je na ręczniku papierowym. Kolejno w miseczce umieściłam mus jabłkowy dodałam 2 łyżki ciepłej wody. Ciasto francuski rozwałkuj pokrój na 6 równych pasków. Nałóż mus jabłkowy na każdy pasek. Ułóż kawałki jabłka na cieście jeden obok drugiego poziomo na górnym boku. Posyp cynamonem i sklej dolną cześć do górnej zakrywając do połowy ułożone jabłka. Zawijaj delikatnie w rulonik tworząc piękną róże. Włóż do foremek silikonowych muffinkowych i umieść w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni na około 40-45 min. U mnie były 45 min i trochę przypaliły się skórki następnym razem skrócę czas pieczenia, a spalone skórki do konsumpcji po prostu usunęłam.
#jabłka #muffiny #ciastofrancuskie #babeczki #słodki #deser#poczęstunek #nawynos #szybko #róże #różyczki
Przekrój jabłka na pół wydrążyć z nich gniazda z pestkami. Pokrój każdą połówkę jabłka na Cieńskie plasterki (około 1-2 mm). Umieść wszystkie pokrojone płatki jabłka w misce i skropić połową cytryny. Włożyłam je do garnka z gorącą wodą i uparowałam przez 6 minut aby lekko zmiękły. Następnie odsączyłam je na ręczniku papierowym. Kolejno w miseczce umieściłam mus jabłkowy dodałam 2 łyżki ciepłej wody. Ciasto francuski rozwałkuj pokrój na 6 równych pasków. Nałóż mus jabłkowy na każdy pasek. Ułóż kawałki jabłka na cieście jeden obok drugiego poziomo na górnym boku. Posyp cynamonem i sklej dolną cześć do górnej zakrywając do połowy ułożone jabłka. Zawijaj delikatnie w rulonik tworząc piękną róże. Włóż do foremek silikonowych muffinkowych i umieść w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni na około 40-45 min. U mnie były 45 min i trochę przypaliły się skórki następnym razem skrócę czas pieczenia, a spalone skórki do konsumpcji po prostu usunęłam.
#jabłka #muffiny #ciastofrancuskie #babeczki #słodki #deser#poczęstunek #nawynos #szybko #róże #różyczki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz