Emotikon wink
Składniki:
-2,5 szklanki mąki pszennej;
- 3 łyżki syropu klonowego;
- 1 łyżeczka duża proszku do pieczenia;
- ½ dużego kubka jogurtu naturalnego ( około 200 g);
- 1 jajko;
- 1/4 szklanki oleju;
- 1 szklanki wydrylowanych wiśni.
-2,5 szklanki mąki pszennej;
- 3 łyżki syropu klonowego;
- 1 łyżeczka duża proszku do pieczenia;
- ½ dużego kubka jogurtu naturalnego ( około 200 g);
- 1 jajko;
- 1/4 szklanki oleju;
- 1 szklanki wydrylowanych wiśni.
Wykonanie:
Wiśnie drylujemy. Suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, łączymy razem. W drugiej misce łączymy mokre składniki czyli jajko, olej, syrop i jogurt. Niedługo do połączenia składników mieszamy jedna miskę z drugą po czym dodajemy wiśnie. Formę do muf finek smarujemy masłem wykładamy papilotkami i uzupełniamy masa na ¾ wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min. Do suchego patyczka/wykałaczki
#muffiny #wiśnie #nawynos #deser #babeczki
Wiśnie drylujemy. Suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, łączymy razem. W drugiej misce łączymy mokre składniki czyli jajko, olej, syrop i jogurt. Niedługo do połączenia składników mieszamy jedna miskę z drugą po czym dodajemy wiśnie. Formę do muf finek smarujemy masłem wykładamy papilotkami i uzupełniamy masa na ¾ wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min. Do suchego patyczka/wykałaczki
#muffiny #wiśnie #nawynos #deser #babeczki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz