Emotikon wink
Składniki:
-1 ogromniaste nasz polskie jabłko;
-1 całe jajko;
-1,5 szklanki mąki pszennej tortowej;
-0,5 szklanki jogurtu greckiego;
- 80 ml oleju u mnie kukurydziany;
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;
-0,5 łyżeczki sody;
-3 łyżki syropu klonowego- bo lubimy słodko Emotikon wink
-1 łyżeczka cynamonu
-1 ogromniaste nasz polskie jabłko;
-1 całe jajko;
-1,5 szklanki mąki pszennej tortowej;
-0,5 szklanki jogurtu greckiego;
- 80 ml oleju u mnie kukurydziany;
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;
-0,5 łyżeczki sody;
-3 łyżki syropu klonowego- bo lubimy słodko Emotikon wink
-1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy. Natomiast mokre:jajko, syrop klonowy,jogurt i olej, łączymy i dodajemy uprzednio obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Do mokrych składników powoli dosypujemy suchą mieszankę i mieszamy. Przekładamy do foremek na muffinki ( u mnie silikonowe ) 12 sztuk + jedna dodatkowa tak wyszło Emotikon wink
Wkładam do nagrzanego do 160 stopni piekarnika góra/ dół na środkową kratkę. Piekę 30 min lub do zarumienienia.
Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy. Natomiast mokre:jajko, syrop klonowy,jogurt i olej, łączymy i dodajemy uprzednio obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Do mokrych składników powoli dosypujemy suchą mieszankę i mieszamy. Przekładamy do foremek na muffinki ( u mnie silikonowe ) 12 sztuk + jedna dodatkowa tak wyszło Emotikon wink
Wkładam do nagrzanego do 160 stopni piekarnika góra/ dół na środkową kratkę. Piekę 30 min lub do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz