Pomimo upału na dworze jak i w kuchni porwałam się z rana na pieczenie placków ufff buffff Emotikon smile ale warto było zniknęły wszystkie w trybie błyskawicznym aaa mówią, że w upalne dni nie chce się jeść! Emotikon wink .... to ja dementuje te pogłoski, bo mój dzieć dosłownie wchłonął kilka dobrych sztuk Emotikon smile
Składniki:
- serek wiejski ( 200 g);
- 2 jajka;
- 2 łyżki mąki pszennej;
- 1 łyżka syropu klonowego ( bądź innego słodziwa );
- 1 łyżeczka proszku;
- ½ łyżeczki sody;
- 1 łyżka soku z cytryny.
- serek wiejski ( 200 g);
- 2 jajka;
- 2 łyżki mąki pszennej;
- 1 łyżka syropu klonowego ( bądź innego słodziwa );
- 1 łyżeczka proszku;
- ½ łyżeczki sody;
- 1 łyżka soku z cytryny.
Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek, żółtka połączyć z wszystkimi składnikami na koniec delikatnie po łyżce dodaj ubite na sztywno białka.Wszystkie składniki wymieszać i na patelni na kropli oleju kokosowego. Smażyć placuszki na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami u Nas kwaskowata frużelina wiśniowa Pycha
#śniadanie #placki #serekwiejski #cytryna #podwieczorek #nawynos
Białka oddzielić od żółtek, żółtka połączyć z wszystkimi składnikami na koniec delikatnie po łyżce dodaj ubite na sztywno białka.Wszystkie składniki wymieszać i na patelni na kropli oleju kokosowego. Smażyć placuszki na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami u Nas kwaskowata frużelina wiśniowa Pycha
#śniadanie #placki #serekwiejski #cytryna #podwieczorek #nawynos
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz