niedziela, 9 sierpnia 2015

Puszyste Plaki Jagodziaki z ricotty ( 15 miesięcy )

 Emotikon win
Dla mojej córki HIt! tygodnia, jadła i nie mogła skończyć (śniadanie, obiad kolacja i nawet podwieczorek) z resztą jak i my jej rodzice Emotikon wink Naprawdę są pyszne. Puszyste lekko wytrawne i przebite delikatnie kwaśnym smakiem strzelających w środku jagód. Podałam w towarzystwie "nutell" (banan+karob) z wiórkami kokosowymi Emotikon wink
Polecam naprawdę. Pewnie i Wasze pociechy będą się rozkoszowały smakiem... A serce rośnie Emotikon wink
Składniki:
- opakowanie 250 g serka ricotta;
- ½ szklanki mleka;
- 3 średnie jajka;
- 1 łyżka syropu kolonowego;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- ¾ szklanki mąki;
- ½ szklanki jagód.
- 1 łyżka oleju koko do smażenia.
Wykonie:
Ricotte, żółtka, syrop klonowy i mleko zmiksować. Dodawać stopniowo przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia a na końcu łyżka po łyżce dodawać białko ubite na sztywno mieszać delikatnie. Kłaść na rozgrzana patelnie z kroplą oleju koko dużą łyżką. Po chwili wkładać palcem do środka po kilka jagód do każdego placuszka i przewrócić na drugą stronę. Średnio smażyć po 1 minusie z każdej strony. Ja zrobiłam to na żeliwnej patelni do grillowania dlatego taka krata.
Smażyć krótko na średnim ogniu .
‪#‎placki‬ ‪#‎śniadanie‬ ‪#‎obiad‬ ‪#‎kolacja‬ ‪#‎jagody‬ ‪#‎ricotta‬ ‪#‎ser‬ ‪#‎jajko‬ ‪#‎puszyste








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz