niedziela, 9 sierpnia 2015

Tajskie Mango Lassi ( rok)

Postanowiłam się z Wami podzielić przepisem bo ostatnio byłam na specjalnym kulinarnym wieczorze pt." tajski wieczór " u przyjaciół, którzy wrócili z Tajlandii i taki właśnie deser nam zaserwowali, pyszne a naszej córeczce dopiero zasmakowało( niestety nie zdążyłam tego uwiecznić aparatem:-( ... Podano z grubą słomką pyszota....
Składniki:
- duże miękkie mango 1 sztuka;
- szklanka jogurtu greckiego;
- 1/2 szklanki wody źródlanej bądź mineralnej;
- łyżka syropu klonowy lub miód powyżej roku;
- szczypta mielonego kardamonu.
Wykonanie:
Mango obrać ze skórki. Okrajamy do pestki z tym,że wykorzystujemy tylko ten gładki miąższ (bez włókien od pestki),dodać resztę składników, włożyć wszystko do blendera i miksować długo i dokładnie na gładki mus.

‪#‎mango‬‪#‎koktajl‬‪#‎deser‬‪#‎jogurt‬‪#‎kardamon‬ ‪#‎lassi‬

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz