Składniki :
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
- 3 duże uparowane ziemniaki,
- 1 szklanka skrobi kukurydzianej,
- 1 duży burak,
- Kilka całych migdałów,
- 1 Łyżka oleju z orzechów włoskich,
- 1 marchewka i 1 pietruszka uparowana
- sok z limonki
- Pieprz kolorowy
KOPYTKA:
Kaszę jaglaną uprzednio ugotowaną blendujemy na gładko, łączymy z ziemniakami i skrobią kukurydzianą, kulamy po kawałku i tniemy skosem na kształt kopytek. W międzyczasie gotujemy wodę, do wrzątku wrzucamykopytka i czekamy aż wypłyną od wpłynięcia jeszcze jakieś 4 min gotowałam
KREM BURACZANY:
Wszystkie pozostałe składniki czyli uparowany burak, marchewka i pietruszka blendujemy wrzucamy migdały dalej blendujemy po czym dodajemy olej orzechowy i sok z limonki.serwujemy z kopytkami i u nas z pieczenią wieprzową;-)
#kopytkajaglanoziemniaczane #burak #obiad #jaglana #ziemniak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz