Składniki:
Na mini tratę:
- 6 łyżek dużych mąki pszennej pełnoziarnistej;
- ½ szklanki mleczka kokosowego z puszki ( część płynna);
- ½ szklanki mleka migdałowego (własnej produkcji);
- 1 jajko;
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
- ½ bielucha.
Na masę:
- 1 banan;
- 6 świeżych daktyli bez pestek;
- 1 łyżka Bielucha do dekoracji
- jagody goji do dekoracji
- blanszowane krojone migdały do posypania
- 5 tryskawek do dekoracji
- 6 łyżek dużych mąki pszennej pełnoziarnistej;
- ½ szklanki mleczka kokosowego z puszki ( część płynna);
- ½ szklanki mleka migdałowego (własnej produkcji);
- 1 jajko;
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
- ½ bielucha.
Na masę:
- 1 banan;
- 6 świeżych daktyli bez pestek;
- 1 łyżka Bielucha do dekoracji
- jagody goji do dekoracji
- blanszowane krojone migdały do posypania
- 5 tryskawek do dekoracji
Wykonanie:
Składniki na tratę łączymy blenderem. Wlewamy do tarteletek u mnie 5 sztuk 12 cm średnicy. Wstawiamy do nagrzanego do tem. 180 C piekarnika i pieczemy około 20 min po pewnym czasie nakłułam widelcem dno, bo się unosiło.
Składniki na masę blendujemy . Wlewamy do ostudzonych, wyjętych z formy i obróconych do góry dnem tartaletek do powstałego wgłębienia wlewamy masę dekorujemy i się zajadamy.
Składniki na tratę łączymy blenderem. Wlewamy do tarteletek u mnie 5 sztuk 12 cm średnicy. Wstawiamy do nagrzanego do tem. 180 C piekarnika i pieczemy około 20 min po pewnym czasie nakłułam widelcem dno, bo się unosiło.
Składniki na masę blendujemy . Wlewamy do ostudzonych, wyjętych z formy i obróconych do góry dnem tartaletek do powstałego wgłębienia wlewamy masę dekorujemy i się zajadamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz