Składniki:
- ½ szklanki komosy ryżowej;
-½ szklanki wody;
-½ szklanki mleka ryżowego;
- ¼ średniego mango;
- 4 sztuki truskawek;
- 1 łyżka konfitury truskawkowej;
-wiórki kokosa do posypania
-½ szklanki wody;
-½ szklanki mleka ryżowego;
- ¼ średniego mango;
- 4 sztuki truskawek;
- 1 łyżka konfitury truskawkowej;
-wiórki kokosa do posypania
Wykonanie:
Komosę namaczamy w wodzie przez jakieś 15 minut. Po tym czasie kilka razy przepłukać ja pod bieżącą woda. Przekładamy do garnka dodajemy ½ szklanki wody i ½ szklanki mleka Gotujemy na dużym ogniu do momentu zagotowania, po czym zmniejszamy ogień do małego i gotujemy nadal przez około 20-30 min do wyparowania wody z mlekiem. Przekładamy do miseczki. Mango i truskawki kroimy na cienkie talarki. W misce z lekko ciepłą już komosą robimy wgłębienie dajemy konfiturę a na niej układamy płatki mango i truskawek. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Nakładamy do miseczek smakoszy
Komosę namaczamy w wodzie przez jakieś 15 minut. Po tym czasie kilka razy przepłukać ja pod bieżącą woda. Przekładamy do garnka dodajemy ½ szklanki wody i ½ szklanki mleka Gotujemy na dużym ogniu do momentu zagotowania, po czym zmniejszamy ogień do małego i gotujemy nadal przez około 20-30 min do wyparowania wody z mlekiem. Przekładamy do miseczki. Mango i truskawki kroimy na cienkie talarki. W misce z lekko ciepłą już komosą robimy wgłębienie dajemy konfiturę a na niej układamy płatki mango i truskawek. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Nakładamy do miseczek smakoszy
#komosaryżowa #śniadanie #owsianka #mango #truskawka #przekąska#deser #zdrowe #mlekoroślinne #Quinoa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz