Składniki :
- 2
szklanki mąki;
- ¾ szklanki otrębów okiszowych;
- 4 łyżki cukru kokosoweo;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- ½ łyżeczki
sody oczyszczonej
- 1
szklanka kefiru;
- 100 g masła;
- 1 łyżka soku z cytryny;
- 1 niepełna szklanka winogron u mnie czerwonych.
Wykonanie:
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier kokosowy, otręby. Masło rozpuścić-wystudzieć połączyć z kefirem i sokiem z cytryny, wymieszać. Standartowo połaczyć suche składnbiki z mokrymi. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć cisto na ¾ wysokości i palcem wciskać przekrojone na pół winogorna u mnie około 4 sztuki do każdej. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 20 minut, aż muffiny się lekko zarumienią.
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier kokosowy, otręby. Masło rozpuścić-wystudzieć połączyć z kefirem i sokiem z cytryny, wymieszać. Standartowo połaczyć suche składnbiki z mokrymi. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć cisto na ¾ wysokości i palcem wciskać przekrojone na pół winogorna u mnie około 4 sztuki do każdej. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 20 minut, aż muffiny się lekko zarumienią.
#muffiny
#babeczki #deser #nawynos #otręby #winogrona #kefir
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz