Składniki:
SkładnikSkłądn- ½ mango dojrzałego;
SkładnikSkłądn- ½ mango dojrzałego;
- ½ szklanki płatków jaglanych;
-1 szklanka Mleka migdałowego (własnej roboty;)
- truskawki kilka sztuk do dekoracji;
- ½ szklanki wiórków kokosowych;
- ¾ szklanki mleka koko (własnej produkcji);
- łyżeczka miodu ( dla dzieci powyżej roku) lub syropu klonowego poniżej )
- 1 łyżka kakao i 2 łyżki oleju koko (na czekoladę);
- Migdały krojone do posypania 😃
-1 szklanka Mleka migdałowego (własnej roboty;)
- truskawki kilka sztuk do dekoracji;
- ½ szklanki wiórków kokosowych;
- ¾ szklanki mleka koko (własnej produkcji);
- łyżeczka miodu ( dla dzieci powyżej roku) lub syropu klonowego poniżej )
- 1 łyżka kakao i 2 łyżki oleju koko (na czekoladę);
- Migdały krojone do posypania 😃
Wykonanie:
Mleko migdałowe zagotować wsypać płatki jaglane, gotować 3 min, przełożyć do miseczek. Mleko kokosowe podgrzać po czym dodać wiórki kokosowe chwile gotować po czym przestudzić i dodać łyżkę miodu (mamy Bounty a raczej jego wnętrze 😉). Kroimy mango uprzednio umyte i obrane. Masę bounty ułożyć na warstwie jaglanej następnie mango pociąć bardzo cienko obieraczką do warzyw ułożyć na górze powstałe płatki mango. Na środek wcisnąć zanurzoną do połowy w czekoladzie truskawkę i polać pozostałością czekolady resztę. Czekoladę robimy tak: w kąpieli wodnej rozpuszczamy olej koko dodajemy kakao i gotowa gorzka czekolada 😉
Na koniec opruszyć krojonymi migdałami
Mleko migdałowe zagotować wsypać płatki jaglane, gotować 3 min, przełożyć do miseczek. Mleko kokosowe podgrzać po czym dodać wiórki kokosowe chwile gotować po czym przestudzić i dodać łyżkę miodu (mamy Bounty a raczej jego wnętrze 😉). Kroimy mango uprzednio umyte i obrane. Masę bounty ułożyć na warstwie jaglanej następnie mango pociąć bardzo cienko obieraczką do warzyw ułożyć na górze powstałe płatki mango. Na środek wcisnąć zanurzoną do połowy w czekoladzie truskawkę i polać pozostałością czekolady resztę. Czekoladę robimy tak: w kąpieli wodnej rozpuszczamy olej koko dodajemy kakao i gotowa gorzka czekolada 😉
Na koniec opruszyć krojonymi migdałami

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz