Sk艂adniki:
Sk艂adnikSk艂膮dn- ½ mango dojrza艂ego;
Sk艂adnikSk艂膮dn- ½ mango dojrza艂ego;
- ½ szklanki p艂atk贸w jaglanych;
-1 szklanka Mleka migda艂owego (w艂asnej roboty;)
- truskawki kilka sztuk do dekoracji;
- ½ szklanki wi贸rk贸w kokosowych;
- ¾ szklanki mleka koko (w艂asnej produkcji);
- 艂y偶eczka miodu ( dla dzieci powy偶ej roku) lub syropu klonowego poni偶ej )
- 1 艂y偶ka kakao i 2 艂y偶ki oleju koko (na czekolad臋);
- Migda艂y krojone do posypania 馃槂
-1 szklanka Mleka migda艂owego (w艂asnej roboty;)
- truskawki kilka sztuk do dekoracji;
- ½ szklanki wi贸rk贸w kokosowych;
- ¾ szklanki mleka koko (w艂asnej produkcji);
- 艂y偶eczka miodu ( dla dzieci powy偶ej roku) lub syropu klonowego poni偶ej )
- 1 艂y偶ka kakao i 2 艂y偶ki oleju koko (na czekolad臋);
- Migda艂y krojone do posypania 馃槂
Wykonanie:
Mleko migda艂owe zagotowa膰 wsypa膰 p艂atki jaglane, gotowa膰 3 min, prze艂o偶y膰 do miseczek. Mleko kokosowe podgrza膰 po czym doda膰 wi贸rki kokosowe chwile gotowa膰 po czym przestudzi膰 i doda膰 艂y偶k臋 miodu (mamy Bounty a raczej jego wn臋trze 馃槈). Kroimy mango uprzednio umyte i obrane. Mas臋 bounty u艂o偶y膰 na warstwie jaglanej nast臋pnie mango poci膮膰 bardzo cienko obieraczk膮 do warzyw u艂o偶y膰 na g贸rze powsta艂e p艂atki mango. Na 艣rodek wcisn膮膰 zanurzon膮 do po艂owy w czekoladzie truskawk臋 i pola膰 pozosta艂o艣ci膮 czekolady reszt臋. Czekolad臋 robimy tak: w k膮pieli wodnej rozpuszczamy olej koko dodajemy kakao i gotowa gorzka czekolada 馃槈
Na koniec opruszy膰 krojonymi migda艂ami
Mleko migda艂owe zagotowa膰 wsypa膰 p艂atki jaglane, gotowa膰 3 min, prze艂o偶y膰 do miseczek. Mleko kokosowe podgrza膰 po czym doda膰 wi贸rki kokosowe chwile gotowa膰 po czym przestudzi膰 i doda膰 艂y偶k臋 miodu (mamy Bounty a raczej jego wn臋trze 馃槈). Kroimy mango uprzednio umyte i obrane. Mas臋 bounty u艂o偶y膰 na warstwie jaglanej nast臋pnie mango poci膮膰 bardzo cienko obieraczk膮 do warzyw u艂o偶y膰 na g贸rze powsta艂e p艂atki mango. Na 艣rodek wcisn膮膰 zanurzon膮 do po艂owy w czekoladzie truskawk臋 i pola膰 pozosta艂o艣ci膮 czekolady reszt臋. Czekolad臋 robimy tak: w k膮pieli wodnej rozpuszczamy olej koko dodajemy kakao i gotowa gorzka czekolada 馃槈
Na koniec opruszy膰 krojonymi migda艂ami
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz