Składniki:
- 1 szklanka mąki;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- pieprz;
- gałka muszkatołowa;
- duża szczypta kurkumy,
- 1/2 małego pora;
-1/2 kulki mozzarelli;
- 100 ml wody;
- 100 ml oliwy ;
- 1 jajko.
- 1 szklanka mąki;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- pieprz;
- gałka muszkatołowa;
- duża szczypta kurkumy,
- 1/2 małego pora;
-1/2 kulki mozzarelli;
- 100 ml wody;
- 100 ml oliwy ;
- 1 jajko.
Wykonanie:
Suche składniki mieszamy razem w misce. Oliwę, wodę i jajko dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Kroimy por w drobne paseczki, a mozzarelle w kostkę, dodajemy do masy i mieszamy całość.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Silikonowe lub metalowe foremki (wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką ) wypełniamy ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż się zarumienią, około 35 min.
Suche składniki mieszamy razem w misce. Oliwę, wodę i jajko dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Kroimy por w drobne paseczki, a mozzarelle w kostkę, dodajemy do masy i mieszamy całość.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Silikonowe lub metalowe foremki (wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką ) wypełniamy ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż się zarumienią, około 35 min.
Inspiracja któryś z blogów ale zabijcie nie zdążyłam zapisać a dzieć zamknął stronę Emotikon wink
#muffiny #warzywne #nawynos #por #mozzarella #śniadanie #obiad#kolacja #przekąska
#muffiny #warzywne #nawynos #por #mozzarella #śniadanie #obiad#kolacja #przekąska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz