Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej;
- 1 szklanka wody do gotowania kaszy
- 1 łyżeczka wiórek kokosowych;
- 2 świeże daktyle;
- jeżyny kilka sztuk;
- 1 banan;
- Kilka sztuk malin;
- 2 łyżeczki gęstego jogurtu naturalnego;.
-szczypta nasion chia
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej;
- 1 szklanka wody do gotowania kaszy
- 1 łyżeczka wiórek kokosowych;
- 2 świeże daktyle;
- jeżyny kilka sztuk;
- 1 banan;
- Kilka sztuk malin;
- 2 łyżeczki gęstego jogurtu naturalnego;.
-szczypta nasion chia
Wykonanie:
Kasze jaglaną opłukać pod bieżącą wodą i ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dorzucamy posiekane drobno daktyle oraz pokrojonego banana. Ostudzić i umieścić w miskach.
Na górę układamy jeżyny ( u mnie z konfitury) i maliny posypujemy kokosem oraz nasionami chia i robimy po dwa kleksy jogurtu.
Kasze jaglaną opłukać pod bieżącą wodą i ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dorzucamy posiekane drobno daktyle oraz pokrojonego banana. Ostudzić i umieścić w miskach.
Na górę układamy jeżyny ( u mnie z konfitury) i maliny posypujemy kokosem oraz nasionami chia i robimy po dwa kleksy jogurtu.
#śniadanie #jagnane #kaszajaglana #banan #malina #jeżyna #kokos#owoce #nasionachia #jeżyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz