Składniki:
- garść całych malin;
- garść prażonych wiórków koko;
- garść prażonych migdałów;
- ½ szklanki płatków jaglane
- ½ szklanki tapioki (duże kule)
- 1 szklanka mleka migdałowego swojskiego;
- do posypania nasiona chia; ( wg zaleceń od 5 r.ż)
- garść całych malin;
- garść prażonych wiórków koko;
- garść prażonych migdałów;
- ½ szklanki płatków jaglane
- ½ szklanki tapioki (duże kule)
- 1 szklanka mleka migdałowego swojskiego;
- do posypania nasiona chia; ( wg zaleceń od 5 r.ż)
Wykonanie:
Tapiokę przepłukać kilka raz po czym umieścić w ciepłym mleko koko, gotujemy około 10 min po czym dodajemy doń płatki jaglane gotujemy razem z płatkami jaglanymi około 3 min. W międzyczasie prażymy na suchej patelni wiórki koko i płatki migdałowe. Masę rozkładamy do miseczek posypujemy obficie prażonymi wiórkami i migdałami po czym dodajemy całe malinki i posypujemy Chia.
#sniadanie #deser #podwieczorek #śniadanie #maliny #tapioka #jaglane#jaglanka
#sniadanie #deser #podwieczorek #śniadanie #maliny #tapioka #jaglane#jaglanka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz