wtorek, 11 sierpnia 2015

Różowy batonik bakaliowy kuskus ( 13 miesięcy )

Składniki
- 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus ( pozostałość po obiedzie);
- ¼ szklanki buraczków ugotowanych z pastą Tahini i sezamem (pozostałość z obiadu );
- ½ szklanka amarantusa ekspandowanego;
- ½ szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej;
- ¼ szklanki wiórek kokosowych;
- ¼ szklanki orzechów laskowych;
- ¼ szklanki migdałów;
- ¼ szklanki rodzynek;
- ¼ szklanki pestek dyni;
- ½ szklanki ziaren łuskanego słonecznika;
- 1 łyżka syropu klonowego;
- 1 łyżka sezamu.
Wykonanie:
Kasze ugotowaną połączyć z buraczkami i amrantusem ekspandowanym i prosem ekspandowanym oraz łyżką sezamu i syropem klonowym. Bakalie w/w zblendować i dodać do reszty. Wymieszać dokładnie łyżka bądź ręką. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę, przyklepując równo.
Piekłam 30 minut, w 180 C ( termoobieg ). Po ostygnięciu pociąć w cienkie paski.
‪#‎baton‬ ‪#‎słodycz‬ ‪#‎deser‬ ‪#‎przekąska‬ ‪#‎orzechy‬ ‪#‎migdały‬ ‪#‎bezjaj‬ ‪#‎ziarna‬‪#‎amarantusekspandowany‬ ‪#‎wiórkikokosowe‬ ‪#‎pestkidyni‬ ‪#‎buraki‬ ‪#‎kuskus‬‪#‎batonik‬

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz