Składniki
- 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus ( pozostałość po obiedzie);
- ¼ szklanki buraczków ugotowanych z pastą Tahini i sezamem (pozostałość z obiadu );
- ½ szklanka amarantusa ekspandowanego;
- ½ szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej;
- ¼ szklanki wiórek kokosowych;
- ¼ szklanki orzechów laskowych;
- ¼ szklanki migdałów;
- ¼ szklanki rodzynek;
- ¼ szklanki pestek dyni;
- ½ szklanki ziaren łuskanego słonecznika;
- 1 łyżka syropu klonowego;
- 1 łyżka sezamu.
- 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus ( pozostałość po obiedzie);
- ¼ szklanki buraczków ugotowanych z pastą Tahini i sezamem (pozostałość z obiadu );
- ½ szklanka amarantusa ekspandowanego;
- ½ szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej;
- ¼ szklanki wiórek kokosowych;
- ¼ szklanki orzechów laskowych;
- ¼ szklanki migdałów;
- ¼ szklanki rodzynek;
- ¼ szklanki pestek dyni;
- ½ szklanki ziaren łuskanego słonecznika;
- 1 łyżka syropu klonowego;
- 1 łyżka sezamu.
Wykonanie:
Kasze ugotowaną połączyć z buraczkami i amrantusem ekspandowanym i prosem ekspandowanym oraz łyżką sezamu i syropem klonowym. Bakalie w/w zblendować i dodać do reszty. Wymieszać dokładnie łyżka bądź ręką. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę, przyklepując równo.
Piekłam 30 minut, w 180 C ( termoobieg ). Po ostygnięciu pociąć w cienkie paski.
#baton #słodycz #deser #przekąska #orzechy #migdały #bezjaj #ziarna#amarantusekspandowany #wiórkikokosowe #pestkidyni #buraki #kuskus#batonik
Kasze ugotowaną połączyć z buraczkami i amrantusem ekspandowanym i prosem ekspandowanym oraz łyżką sezamu i syropem klonowym. Bakalie w/w zblendować i dodać do reszty. Wymieszać dokładnie łyżka bądź ręką. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę, przyklepując równo.
Piekłam 30 minut, w 180 C ( termoobieg ). Po ostygnięciu pociąć w cienkie paski.
#baton #słodycz #deser #przekąska #orzechy #migdały #bezjaj #ziarna#amarantusekspandowany #wiórkikokosowe #pestkidyni #buraki #kuskus#batonik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz