niedziela, 10 stycznia 2016

Śniadaniowa Jaglanka i kolejna jej odsłona ( 21 miesiące )

Składniki:
- 1 szklanka mleka dowolnego;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- ¾ szklanki porzeczek : mix czerwone i czarne;
- 1 kiwi;
- ½  banana;
- 6 migdałów całych;
- 2 łyżki wiórków kokosowych;
- 1 łyżka syropu klonowego;

Wykonanie:
Wlewamy mleko i wodę do garnka gotujemy wraz z uprzednio przepłukaną kilka razy pod bieżącą wodą kaszą jaglaną. Gotuje około 10 min w międzyczasie dorzucamy do gojącej się kaszy pokrojonego drobno banana . Czekamy aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczek u nas 2 porcje. Na górę układamy pokrojoną w kostkę kiwi,oraz pokrojone drobno migdały. Posypujemy wiórkami kokosowymi  oraz polewamy syropem klonowym.






#jaglanka #kaszajaglana #śniadanie #kolacja #owoce #porzeczki #kiwi #banana #wiórkikokosowe #kiwi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz