Składniki:
- 1 szklanka mleka dowolnego;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- ¾ szklanki porzeczek : mix czerwone i czarne;
- 1 kiwi;
- ½ banana;
- 6 migdałów całych;
- 2 łyżki wiórków kokosowych;
- 1 łyżka syropu klonowego;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- ¾ szklanki porzeczek : mix czerwone i czarne;
- 1 kiwi;
- ½ banana;
- 6 migdałów całych;
- 2 łyżki wiórków kokosowych;
- 1 łyżka syropu klonowego;
Wykonanie:
Wlewamy mleko i wodę do
garnka gotujemy wraz z uprzednio przepłukaną kilka razy pod bieżącą wodą kaszą
jaglaną. Gotuje około 10 min w międzyczasie dorzucamy do gojącej się kaszy
pokrojonego drobno banana . Czekamy aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczek u
nas 2 porcje. Na górę układamy pokrojoną w kostkę kiwi,oraz pokrojone drobno
migdały. Posypujemy wiórkami kokosowymi
oraz polewamy syropem klonowym.
#jaglanka #kaszajaglana
#śniadanie #kolacja #owoce #porzeczki #kiwi #banana #wiórkikokosowe #kiwi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz