Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej;
- ½ opakowania bielucha;
- ½ opakowania naturalnego serka homogenizowanego;
- 4 małe jabłka;
- 4 małe jabłka;
- 1/3 szklanka mleka;
- 2 jajka;
- 1 łyżka syropu klonowego;
- 3 łyżki siekanych migdałów;
- szczypta cynamonu;
- masło klarowane do smażenia.
- ½ szklanka mrożonych czerwonych porzeczek
- 4 łyżki miodu.
Wykonanie:
Żółtka oddzielamy od białek i łączymy je z startym na dużych oczkach
jabłkiem, serkami,syropem klonowym. Następnie stopniowo dodajemy mąkę i
dolewamy mleko. Mieszamy następnie dodajemy stopniowo ubite na sztywno białko,
delikatnie mieszamy.Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżka ciasto i smażymy z
obu stron do zarumienienia.
Mus z czerwonej porzeczki: Porzeczki odmrozić, zblendować, dodać miód.
Porzeczka czerwone idealna jest na zbicie gorączki u maluchów. Nam sie bardzo
przydały w tym dniu. Gorączka oddaliła się tak szybko jak przybyła ;)
#racuchy #placki #śniadanie #kolacja #miód #porzeczkiczerwone # bieluch
#serekhomogenizowany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz