sobota, 16 stycznia 2016

Pierogi ruskie polane awokado, szynką i cebulką ( 22 miesiące )

Składniki:
Pierogi:
- ½ kg mąki;
- 1 jajko,
- 1 szklanka ciepłej wody;
- 1 łyżka masła;
Farsz:
- 2 kostki sera twarogu;
- 5 ziemniaków;
- 1 cebula;
- 1 łyżka masła klarowanego;
- pieprz.
Dodatki:
- 1 awokado;
- 3 plasterki szybki drobiowej;
- 1 małą cebulka.
- 2 łyżki masła.



Wykonanie:
Wszystkie składniki na pierogi połączyć i wyrobić ciasto. Ziemniaki uparować, Następnie przecisnąć ciepłe przez praskę wystudzić. Cebule obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto. Do miski z ziemniakami pokruszyć ser, połączyć wszystko widelcem . Można wszystko jeszcze raz przepuścić przez praskę aby nie było grudek, dodając cebulkę.  Stolnice posypać mąką, rozwałkować cieńko ciasto. Wycinamy kółka szklanką. Na środek kółka układamy czubata łyżkę farszu. Zlepić rogi formułując pierogi. Gotowe pierogi wrzucamy do wrzątku, Gotujemy od wypłynięcia kilka minut. W międzyczasie kroimy w kostkę awokado, szynkę oraz cebulkę wrzucamy na patelnie lekko podsmażamy. Pierogi serwujemy na talerz polewając połączeniem awokado+szynka+cebulka . Posypać świeżym poszatkowanym szczypiorkiem. Jemy





#pierogiruskie #obied #kolacja #serbiały #awokado #cebula #szynka #ziemniaki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz