Dawno już owsianki nie piekłam a
dzisiaj mi się zachciało... wiec na śniadanie postała pyszna lekka piankowa
korzenna owsianka. Szybko się robi jednak chwile musi posiedzieć w piekarniku
ale to już poza pracą naszych rak się odbywa więc w tym czasie możemy się
troszkę rano ogarnąć... no siebie i naszą latorośl. :)
Składniki:
- 1 szklanki płatków owsianych górskich;
- ¾ szklanki jogurtu greckiego;
- ¼ szklanki mleka dowolnego;
- 2 jajka;
- jabłko;
- banan;
- garść żurawiny;
- garść orzechów: włoskie, nerkowca,
laskowe, Pini
- 1 syropu klonowego ( lubimy słodkie –
pomimo banana )
- 1 łyżka kakao;
- 1 łyżka przyprawy do piernika.
Wykonanie:
Płatki, jogurt,
mleko, jajka, oraz banana blendujemy krótko. Następnie siekamy orzechy i
żurawinę dorzucamy do reszty. Jabłko trzemy wraz ze skórką na grubych oczkach
tarki, mieszamy z resztą dodajemy klonowy syrop kakao i przyprawy do
piernika. Mieszamy i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Do piekarnika
uprzednio rozgrzanego wkładamy naczynie z owsianka na ok 30 min tem 190
termoobieg. Wychodzi pyszna piankowa lekka owsianka. SERIO
#owsianka
#pieczona #śniadanie #painkowa #orzechy #kakao #przyprawadopiernika # mleko
#jogurt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz