poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Piankowo Korzenna pieczona owsianka ( 24 miesiące )

Dawno już owsianki nie piekłam a dzisiaj mi się zachciało... wiec na śniadanie postała pyszna lekka piankowa korzenna owsianka. Szybko się robi jednak chwile musi posiedzieć w piekarniku ale to już poza pracą naszych rak się odbywa więc w tym czasie możemy się troszkę rano ogarnąć... no siebie i naszą latorośl. :)


Składniki:
- 1 szklanki płatków owsianych górskich;
- ¾ szklanki jogurtu greckiego;
- ¼ szklanki mleka dowolnego;
- 2 jajka;
- jabłko;
- banan;
garść żurawiny;
- garść orzechów: włoskie, nerkowca, laskowe, Pini
- 1 syropu klonowego ( lubimy słodkie – pomimo banana )
- 1 łyżka kakao;
- 1 łyżka przyprawy do piernika.



Wykonanie:
Płatki, jogurt, mleko, jajka, oraz banana blendujemy krótko. Następnie siekamy orzechy i żurawinę dorzucamy do reszty. Jabłko trzemy wraz ze skórką na grubych oczkach tarki, mieszamy z resztą dodajemy klonowy syrop kakao i przyprawy do piernika. Mieszamy i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Do piekarnika uprzednio rozgrzanego wkładamy naczynie z owsianka na ok 30 min tem 190 termoobieg. Wychodzi pyszna piankowa lekka owsianka. SERIO






#owsianka #pieczona #śniadanie #painkowa #orzechy #kakao #przyprawadopiernika # mleko #jogurt



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz