„ Nowe” bazyliowe naleśniki
Kupiłam niedawno nową mała patelnie do naleśników i trzeba
było ja przetestować wiec na kolacje powstały oczywiście naleśniory. Piękne
malutkie, cieniutkie i mięciutkie to co zjadacze naleśników lubią najbardziej.
Nadzienie też wymyślne bo z sera i
dodatków mianowicie:
Składniki:
- 1 szklanka mąki;
- 1 szklanka dowolnego mleka;
- 2 jajka;
- 2 łyżki oleju rzepakowego;
- 5 listków bazylii z doniczki;
Nadzienie:
- ½ kostki sera twarogu u mnie półtłustego;
- ¾ szklanki mleka kokosowego;
- garść orzechów : migdały, włoskie, nerkowca, laskowe;
- ½ łyżeczki suszonego imbiru;
- sok z 1 małej
pomarańczy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 banan dojrzały.
Make przesiewam, dodaje jajka, mleko, olej i bazylie i
blenduje do ujednolicenia masy. Smażę na rozgrzanej patelni bez kropli
tłuszczu. W międzyczasie przygotowuje nadzienie wszystkie składniki umieszczam w
blenderze ( część do szatkowania) i szatkuje na najwyższych obrotach do
ujednolicenia masy. Smaruje Tym specyficznym nadzieniem naleśniory i zawijam w
usmażone kolejno naleśniczki J
#naleśniki #bazylia #sertwaróg #kolacja #śniadanie #obiad #pal #pomarańcza #imbir #orzechy #migdały #mlakokokosowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz