Przebywając za granicą też jadłyśmy pysznie i zdrowo oto kolejna jaglanka śniadaniowa:
Składniki:
- 1 szklanka mleka dowolnego;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- ¾ szklanki porzeczek : mix czerwone i czarne;
- 6 sztuk malin;
-1 banan;
- garśc sezamu;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- ¾ szklanki porzeczek : mix czerwone i czarne;
- 6 sztuk malin;
-1 banan;
- garśc sezamu;
- garsć mixu bakaliowego: orzeszki pini, migdały,
pestki dyni, słonecznika i laskowy orzech oeaz rodzynki.
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego;
- 1 łyżka miodu; ( dla dzieci powyżej 1 r.ż ).
- 1 łyżka miodu; ( dla dzieci powyżej 1 r.ż ).
Wykonanie:
Wlewamy mleko i wodę do garnka gotujemy
wraz z uprzednio przepłukaną kilka razy pod bieżącą wodą kaszą jaglaną. Gotuje
około 10 min w międzyczasie dorzucamy do gojącej się kaszy pokrojonego drobno
banana . Czekamy aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczek. Na górę układamy rozmrożone
wcześniej owoce,oraz pokrojone drobno migdały. Posypujemy sezamem i mieszanka
bakaliową oraz dodajmy po łyżce jogurtu naturalnego i polewamy miodem.
#jaglanka #kaszajaglana #śniadanie #kolacja
#owoce #porzeczki #maliny #banana #sezam
#pini #orzechy #miód
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz