środa, 9 marca 2016

I Znowu pyszna śniadaniowa Jagła ( 23 miesiące )

Przebywając za granicą też jadłyśmy pysznie i zdrowo oto kolejna jaglanka śniadaniowa:
Składniki:
- 1 szklanka mleka dowolnego;
- ½ szklanki wody;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- ¾ szklanki porzeczek : mix czerwone i czarne;
- 6 sztuk malin;
-1  banan;
- garśc sezamu;
- garsć  mixu bakaliowego: orzeszki pini, migdały, pestki dyni, słonecznika i laskowy orzech oeaz rodzynki.
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego;
- 1 łyżka miodu; ( dla dzieci powyżej 1 r.ż ).

Wykonanie:
Wlewamy mleko i wodę do garnka gotujemy wraz z uprzednio przepłukaną kilka razy pod bieżącą wodą kaszą jaglaną. Gotuje około 10 min w międzyczasie dorzucamy do gojącej się kaszy pokrojonego drobno banana . Czekamy aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczek. Na górę układamy rozmrożone wcześniej owoce,oraz pokrojone drobno migdały. Posypujemy sezamem i mieszanka bakaliową oraz dodajmy po łyżce jogurtu naturalnego i  polewamy miodem.





#jaglanka #kaszajaglana #śniadanie #kolacja #owoce #porzeczki #maliny #banana  #sezam #pini #orzechy #miód



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz