sobota, 25 czerwca 2016

Placki z czerwoną poprzeczką ( 27 miesięcy )

Sezon na czerwoną porzeczkę w pełni więc trzeba ja wykorzystać. Propozycja na kolacje: placki
z czerwoną porzeczka

Składniki:
- 1 jajko,
- 1 szklanka maki pełnoziarnistej
- 200 ml mleka
- 1 łyżką cukru kokosowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 garść porzeczki czerwonej 
- 2 łyżki masła 

Wykonanie:
Masło roztapiamy,ostudzamy. Jajo ubijamy wraz z cukrem kokosowy na puszysta masę następnie dodajemy przesłaną mąkę  oraz proszek do pieczenia,masło,mleko i nadal ubijamy na koniec syrop klonowy. Smażymy okrągłe placuszki układając na nich kulki porzeczki czerwonej  obracamy po kilku minutach i smażymy kilka min. Posypujemy cukrem koko i serewujemy







3 komentarze: