poniedziałek, 2 maja 2016

Jagodowa jaglanka ze słonecznikiem ( 25 miesięcy )


Może i nie wygląda apetycznie ale smakiem powala- serio !
Składniki:
- 2 łyżki zmiksowanych jagód leśnych;
- ½ szklanki kaszy jaglanej;
- 2 łyżki serka biełucha naturalnego;
-1 banan;
- 5 daktyli;
- garść mix orzechów: laskowe, nerkowca, włoskie;
- 2 garście słonecznika łuskanego;
- ½ szklanki mleka dowolnego.


Wykonanie:
Wlewamy mleko i wodę do garnka gotujemy wraz z uprzednio przepłukaną kilka razy pod bieżącą wodą kaszą jaglaną. Dodajemy doń pokrojone drobno daktyle oraz banana w kosteczkę.
Gotuje około 12 min. Czekamy aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczek. Na górę układamy rozmrożone i zmiksowane jagody oraz pokrojone drobno orzechy i słonecznik uprażony wcześniej na suchej patelni. Do każdej miski dodajemy po łyżce bielucha i mieszamy z częścią jagodową. Posypujemy słonecznikiem.







#jaglanka #kaszajaglana #śniadanie #kolacja #owoce #jagody #słonecznik #banana  #orzechy #bieluch #orzechy #pal #daktyle


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz