piątek, 11 grudnia 2015

Makaron z rybą i zieleniną na piątek ( 21 miesięcy )

Czyli Świderki z tuńczykiem i szczypiorkiem

Składniki:
- ½ opakowania makaronu świderki z pomidorami suszonymi ( u mnie ) ;
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym;
- ½ pęczka szczypiorku;
- 1 łyżka oliwy z oliwek;
- przyprawy wg uznania u mnie: kurkuma, pieprze czarny, szczypta cayenne;
- ¼ szklanki prażonego słonecznika.



Wykonanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i własnego uznania. Puszkę tuńczyka odcedzamy z sosu własnego.Szczypiorek drobno siekamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Makaron umieszczamy
w misce mieszamy z wszystkimi składnikami. Dekorujemy szczypiorkiem.Podajemy na ciepło, na zimno nie wiem jak smakuje bo nic nie zostało ;)
Podałam z sokiem ze świeżych pomarańczy. Obiad strzał w dyszkę serio!







‪#‎makaron‬ #obiad #szczypiorek #tuńczyk #oliwa #kolacja #suszonepomidory

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz