Składniki:
- 3 piersi z kurczaka;
- szklanka szpinaku;
- pomidor;
- mozzarella;
- przyprawy: sol pieprz, kurkuma,papryka, majeranek,imbir, goździki, czosnek.
- 2 łyżki oleju rzepakowego.
Wykonanie:
Pierś z kurczaka uprzednio umytą i osuszoną natarłam przyprawami i pozostawiamy na noc
w lodówce. Następnie na mocno rozgrzanym oleju podsmażyłam pierś po 4 min z każdej strony do zarumienienia. Kolejno wyjęłam piers z patelni i umieściłam tam szpinak na 3 min do jego zwiędnięcia. Ściągnęłam z patelni z powrotem włożyłam pierści, na nie ułożyłam po plasterku pomidora oraz mozzarelli. Tym razem dusiłam pod przykryciem 8 minut. W międzyczasie ugotowałam ryż. Przełożyłam do miski na niego położyłam pierś z kurczaka z pomidorem
i mozzarellą a na górę położyłam szpinak.
w lodówce. Następnie na mocno rozgrzanym oleju podsmażyłam pierś po 4 min z każdej strony do zarumienienia. Kolejno wyjęłam piers z patelni i umieściłam tam szpinak na 3 min do jego zwiędnięcia. Ściągnęłam z patelni z powrotem włożyłam pierści, na nie ułożyłam po plasterku pomidora oraz mozzarelli. Tym razem dusiłam pod przykryciem 8 minut. W międzyczasie ugotowałam ryż. Przełożyłam do miski na niego położyłam pierś z kurczaka z pomidorem
i mozzarellą a na górę położyłam szpinak.
Zdjęć dziewczynek niedtety nie zdsxylsm zrobić
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz